Πώς μπορούμε να εντάξουμε τη ζάχαρη στην καθημερινότητα μας?

Εναλλακτικές γι’ αυτούς που παραμένουν πιστοί στο fitness!!

Ζάχαρη και γλυκοί πειρασμοί… είναι μπροστά μας καθημερινά. Κάποιοι από εμάς θέλουμε να προσέχουμε, είτε γιατί ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής είτε γιατί είμαστε λάτρεις του γυμναστηίου και της γυμναστικής και γι’ αυτό προτιμούμε να στείλουμε τη ζάχαρη στην… “εξορία”..

Ο νόμος του fitness κάποια χρόνια πριν, ήθελε τη ζάχαρη ως κάτι απαγορευτικό. Κάποια πράγματα όμως με τον καιρό αλλάζουν, μεταβάλλονται και ακολουθούν τις αλλαγές της καθημερινότητας. Σε αυτό εδώ το σημείο έρχεται ο φίλος μας, Νίκος Ιωακειμίδης, για να μας δώσει τη δική του οπτική, ως προς το πώς μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή και την ισσοροπία, μεταξύ των μικρών γλυκισμάτων και της υγιεινής διατροφής και εκγύμνασης.

Ο Νίκος, έχει τελειώσει τη Σχολή Προπονητών, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Αθήνα και επίσης είναι προπονητής σωματικής διάπλασης και fitness IFBB (International federation bodybuilding & fitness). Μας λέει λοιπόν: "Και ναι η ζάχαρη, ή αλλιώς γλυκόζη, τυχαίνει για μια φορά να κάνει και καλό στο σώμα ένας αθλούμενου η ασκούμενου, κατευθείαν μετά την προπόνηση για την αποκατάσταση του γλυκογόνου . Η γλυκόζη (ζάχαρη ) πηγαίνει σε όλο το σώμα μας αλλά ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στο αίμα μας . Το γλυκογόνο είναι μόριο που κυκλοφορεί στους μύες στο ήπαρ και η γλυκόζη ( ζάχαρη ) στο αίμα . Οι προτάσεις από μένα για το που θα παρεις την ζάχαρη είναι : 6 ζελεδάκια τύπου χαρίμπο ή 2 καραμέλες ζελέ ή 1 κουταλιά μέλι ή 10 σταφίδες"

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Νίκο Ιωακειμίδη για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές του.

Για περισσότερες πληροφορίες διατροφής και εκγύμνανσης, μπορείτε να απευθυνθείτε παρακάτω:

Νίκος Ιωακειμίδης

EXCLUSIVE FITNESS. CENTER (EST. 2018)

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 12, Μενεμένη

Τηλέφωνο: 0030-6972-432116

E-mail address: nikolaos.ioa@gmail.com

Website: https://nikosioakimidispt.gr

Previous
Previous

How can we include sugar in our daily lives?

Next
Next

Χαριτωμένα Halloween cupcakes “εγκέφαλοι” και φαντάσματα!